top of page
Search

The fluted wood entryway furniture.

Updated: Feb 21, 2022

Πρόταση διαμόρφωσης χώρου εισόδου σε διαμέρισμα στην Αθήνα.


Είμαι σίγουρη πως, λίγο πολύ, όλοι έχετε δει τις κατοικίες και τα διαμερίσματα αυτά, που μπαίνοντας μέσα, δε βλέπεις ποτέ το καθιστικό ή κάποιον άλλο χώρο. Τα διαμερίσματα αυτά, που ανοίγοντας την πόρτα, έχουν έναν χώρο υποδοχής, το λεγόμενο χωλ, ο οποίος, συνήθως, χωρίζεται απο το υπόλοιπο διαμέρισμα με τοίχους. Δε μας αρέσουν αυτοί οι χώροι πλέον.. Δεν τους σχεδιάζουμε κι ούτε τους προτείνουμε! Αλλά δε σου λέω κάτι καινούριο! Open plan design θα το έχεις ακούσει συχνά να το λένε και θα συμφωνήσω απόλυτα!

Ωστόσο, η λειτουργικότητα ενός τέτοιου χώρου στο σπίτι μας, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική, αρκεί να μην τον κλείνουμε σε 4 τοίχους! Είναι αυτός ο ενδιάμεσος χώρος, που μας υποδέχεται μόλις επιστρέφουμε σπίτι κι ο ίδιος που ελέγχουμε να βρούμε τα κλειδιά μας, λίγο πριν βγούμε έξω. Τον θέλουμε αυτόν τον χώρο.

Πρόσφατα λοιπόν ξεκίνησα να μελετάω μια πρόταση ανακαίνισης σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Περισσότερα για αυτό θα σου πω εν καιρώ.. αλλά σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου την πρότασή μου για το χώρο της εισόδου.
Όλα είναι σε γήινες αποχρώσεις, με ζεστούς υποτόνους και πινελιές τερακόττας. Κυρίαρχη η πόρτα εισόδου, σε σκούρο καφέ ξύλο και το μαρμάρινο δάπεδο με τα εκρού νερά του, είναι δύο από τα στοιχεία που οι ιδιοκτήτες δε θα αλλάξουν. Με βάση αυτά, λοιπόν, σχεδίασα το συμμετρικό αυτό έπιπλο, με τρεις αποθηκευτικούς χώρους και δύο ράφια για εύκολη πρόσβαση σε μικροπράγματα, όπως ένα καλαθάκι για τα κλειδιά τους.
Οι καμπύλες του ξύλου που θα κλείνει τους αποθηκευτικούς χώρους είναι οι αγαπημένες μου! Εννοείται πως δεν υπάρχει χερούλι! Πρόσθεσα επίσης μια πηγή φωτός στην πρότασή μου, για να δημιουργήσω ενδιαφέρον στο χώρο, μέσα από αυτήν και φυσικά δυο κάδρα από την αγαπημένη μου round button. Ίσως οι ιδιοκτήτες θελήσουν και κάποιον καθρέφτη εκεί.. θα το δούμε!
Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω την τάση της εποχής, που θέλει τη φύση μέσα στο σπίτι, αν και, πλέον, ξεχνάμε λίγο τα εντελώς γυμνά και μινιμαλιστικά κλαδιά κι επιλέγουμε κλαδιά με κάποιον καρπό ίσως. Θα βρεις πολλά εκεί έξω!
 
Αλήθεια πώς είναι ο χώρος εισόδου στο σπίτι σου; Θα χαρώ να μου πεις αν σου άρεσε η πρότασή μου κι αν θέλεις κάτι να ρωτήσεις, μπορείς πάντα να μου στείλεις ένα email ή να με βρεις στο instagram @ma.rays !

Ευχαριστώ που διαβάζεις τα blog posts μου!

Θα σε δω στο επόμενο,
Μαρία
150 views0 comments

Recent Posts

See All

NOT EDEN

Post: Blog2_Post
bottom of page